"DEPREMDE KADIN OLMAK” KONUŞULDU


28.03.2023


“DEPREMDE KADIN OLMAK” KONUŞULDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile “Depremde Kadın Olmak” adlı panel düzenlendi.

Online olarak düzenlenen ve DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde kadınların, afet dönemlerinde hem sahada hem saha arkasında büyük rol aldığı vurgulandı.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Filiz Demiröz, deprem bölgesindeki izlenimlerini, afet anı ve sonrasında yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

Diyarbakır TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, depremde yaşadıklarını ve bundan sonra yapılması gerekenleri anlattı.

Doktor- Aile Terapisti Hatice Kösecik de deprem sendromu ve iyileşme süreçlerinden bilgiler verirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım ise deprem sürecinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen destek ve hizmetlerden bahsetti.

Fotoğraf Galerisi