BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU’NDAN OKULLARA SPOR DESTEĞİ


01.12.2021


BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU’NDAN OKULLARA SPOR DESTEĞİ

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ adı altında koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Nihat Mızrak’ın üstlendiği ve 150 öğrencinin başlattığı “Üniversitemiz Pandemi Sonrası Sizlerle “ projesi ile birçok okula yardım eli uzatıldı. 

Öğr. Gör. Nihat Mızrak, ’’Öğrencilerimiz ile birlikte bölgedeki okullarda okuyan öğrencilerin birçoğunun yetersiz altyapı ve tesis yüzünden spordan yeterince faydalanamadıklarını tespit ettik. Bundan dolayı mevcut tesisleri onararak yeni alanlar yaratma düşüncesi ile yola çıktık’’ diye konuştu.         

Mızrak, ‘’Elimizde mevcut ve kısıtlı imkanlar dahilinde öğrencilerin oynayabilecekleri Basketbol, Voleybol, Futbol, Badminton, Atletizm gibi ana spor dalları için saha yaratma ve çizimleri ile birlikte fizibilite çalışmalarını yürüttük. Bunların yanı sıra öğrencilerin spor esnasında kullanabilecekleri kıyafet, malzeme, sporda kullanmak için toplar, fileler, boya, fırça gibi araç ve gereç temin ettik’’ dedi.

Proje kapsamında ele alınan birçok okul gözden geçirilerek sportif faaliyetler için uygun hale getirildi. Bu okullarda yaklaşık 5.000 öğrencinin spor alanına kavuşması sağlanırken 3 okula satranç takımı, futbol topu, masa tenisi topları ve raketleri için destekler sağlandı.

Çalışmalar çerçevesinde 2021-2022 güz döneminde okullara spor alanı, bahçelere renkli çizimlerin yapılmasıyla özellikle spor etkinlikleri ile eğitsel oyunlar gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörünün ve öğrencilerin amaçlarının 100.000 öğrenciye daha spor alanı sunmak ve okullardaki öğrencilerin özellikle spor alanındaki fiziki durumlarını iyileştirmek adına gönüllülük esasına dayandırılan bu proje ile öğrencilere fayda sunulduğu ifade edildi.

Proje için gerekli olan finansal kaynak, gönüllük esasına dayandırıldığı için imkanlar dahilinde temin edilmiştir.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI İLE ÇALIŞILAN BAZI OKULLAR & KURUMLAR

Bağıvar Ortaokulu (Bağıvar Köyü)

Bozoba Anaokulu (Dicle)

Said Paşa Ortaokulu (Kayapınar)

Sulubağ ilkokulu (Silvan)

Alpaslan Anadolu Lisesi (Sur)

Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu (Sur)

Sosyal Hizmet Kurumu (Bağlar)

Surkent İşitme Engeliler Ortaokulu (Yenişehir)