“BİLİMLE GÜNCEL YAŞAM BECERİLERİ” ATÖLYESİ

22.05.2024

“BİLİMLE GÜNCEL YAŞAM BECERİLERİ” ATÖLYESİ

Dicle Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dicle Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Anne-Çocuk Etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Konteynır kentte “Bilimle Güncel Yaşam Becerileri” atölyesi düzenlendi.

Etkinlik, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından deneyler eşliğinde gerçekleştirilerek günlük hayatta kullanılan ürünlerin asidik- bazik olma özellikleri, asidik tepkimelerde meydana gelen değişmeler, bu ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, hijyenin önemi ve hijyen sağlayıcı ürünleri kullanırken karşılaşılması muhtemel reaksiyonlar konularında uygulamalara yer verildi. Deneyler anne ve çocuklar tarafından büyük ilgi ile karşılandı.