YÜKSEKOKULUMUZDA SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ TARAFINDAN ‘AFETLERDE İLK YARDIM’ KONULU EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21.03.2024

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından, Adalet MYO öğrencileri ve personeline yönelik  ‘Afetlerde İlk Yardım ’ konulu eğitim gerçekleştirildi. 19.03.2024 tarihinde Adalet 3 No’ lu Derslikte düzenlenen eğitimde, Yüksekokulumuz öğrencileri ile akademik ve idari personel hazır bulundular.

Eğitimde ‘Afet kavramı, afetlerde meydana gelen yaralanma türlerine göre alınması gereken güvenlik önlemleri, kazazedeye yönelik yapılacak ilk yardımlarda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, temel ilk yardım teknikleri’ hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitime katılan personel ve öğrenciler, katılım belgesi almaya hak kazandılar.