ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİNİN TÜBİTAK 1001 PROJESİ KABUL EDİLDİ

18.03.2024

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi  Matematik ve Fen  Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN’in yürütücüsü olduğu ve Prof. Dr. Kemal GÜVEN, Prof Dr. Cenap CEVHERİ (Harran Üniversitesi), Prof. Dr. Fatma MATPAN BEKLER ve  Prof. Dr. Sema BAŞBAĞ’ ın araştırmacı olarak yer aldığı “Diyarbakır ve Şanlıurfa ilinde yetiştirilen pamuk kök çevresinden bakterilerin izolasyonu, identifikasyonu ve  mikrobiyal gübre olarak kullanılabilirliklerinin tespiti”  başlıklı proje 650.300,00 TL bütçeyle, TÜBİTAK 1001 ÇABA kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Bu proje, Yürütücü Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, Prof. Dr. Kemal GÜVEN ve Prof. Dr. Fatma MATPAN BEKLER’ in  yer aldığı TÜBİTAK tarafından desteklenen ikinci proje olup çok sayıda lisans ve lisansüstü öğrencinin de bursiyer olarak görev almasını sağlamıştır.

Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak, değerli hocamızı ve proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz