Mimarlık fakültesi sosyal sorumluluk projesi


08.04.2022


MİMARLIK FAKÜLTESİNDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri ile öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında özel gereksinimli çocukları ziyaret etti.

Özel Çocuklara özel sevgi gerektiğine inanılarak yapılan bu etkinlikte, Kurum Müdürü Gazal Yalçınkaya, özel eğitime ihtiyaç duyan down sendromu öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte, bu günün anlam ve önemi vurgulanıp öğrencilerimizin değerleri, eğitimleri ve toplum arasındaki varlıkları ile ilgili önemli noktalara vurgu yaparak Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin, özel çocukların ve ailelerinin yanında yer alarak göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkürlerini iletti.

Dicle üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mine Baran, konuşmasında,  sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumda özellikli gruplarla birlikte olmayı ve farkındalık yaratarak bu grupları görünür kılmayı önemsediklerini belirterek, bu güzel etkinlikte yer aldıkları için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.  Baran, “Bu özel çocukların küçücük yüreklerine dokunabilmek, ufacık bir tebessümlerinde olabilmek, sevmek sevilmek inanılmaz bir duygu. Her zaman için benimsediğim iyilik iyileştirir sloganıyla atılan her adımın eğitimle birlikte güçlü bir temel oluşturduğuna inanırım” ifadeleriyle bu zorlu yolda sabır ve fedakarlık gösteren öncelikle ailelere, bu tür eğitim kurumlarının tüm çalışanlarına özverileri ve işbirlikleri için teşekkürlerini iletti.



Fotoğraf Galerisi