DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE "1. ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI"
15.05.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE "1. ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI"

Dicle Üniversitesince “1. Uluslararası IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Robot Yarışması" düzenlendi.

Mühendislik Fakültesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü öğrenci kolu tarafından gerçekleştirilen yarışmaya çizgi izleyen, top atan, çöp toplayan, sumo güreşçisi, labirent çözen ve inovasyon kategorilerinde proje sunan 150 ilkokul ve lise öğrencisi katıldı.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah TOPRAK, yarışmaya ilkokul ve lise öğrencilerinin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretim Görevlisi Serdar GÜNELİ de el-Cezeri'nin dünya bilim tarihi açısından sibernetik ve robot bilimi alanında çalışmalar yapan ilk bilim adamı olduğuna değinerek, bölgenin bilim yönünden önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları projelerle altı ayrı kategoride yarıştı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.