ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ METEOROLOJİ 15. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
07.12.2017

ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ METEOROLOJİ 15. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri ve Zootekni 1. Sınıf öğrencileri bu dönem aldıkları Meteoroloji dersi kapsamında Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulundular.

Ziyaret kapsamında atmosferi düşey olarak tarayıp hava tahminleri konusunda veri sunan ve günde iki kere atmosfere gönderilen Ravinsonde balonu uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Ayrıca uydu, sayısal modelleme sistemleri ve haritalamanın hava tahminleri üzerine etkileri ilgili uzmanlar tarafından anlatıdı. Öğrencilere Sinoptik hava tahmini için kullanılan temel gözlem istasyonu olan OMGİ (Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu) hakkında yerinde bilgi verildi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner ÇETİN ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe ÜZEN’in düzenlediği toplantılarda, Meteoroloji 15. Bölge Müdürü Dursun Bozkurt, Jeofizik Mühendisi Mehmet Günal, Meteoroloji Mühendisleri Sercan Kırbaş ve Ertunç Kurupınar ile uzman Mustafa Ayzit tarafından kurum tanıtımı ile ilgili teknik bilgiler verildi.