ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
15.05.2018

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Anneler Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ile DÜKSAM ve Foto No 21 Fotoğraf Derneği tarafından “Anneler Günü” etkinliği düzenlendi.

Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Talip GÜL’ün eşi Nuray GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, SKS Daire Başkanı Abdullah GETİREN, Başhemşire Rahime ATLI, DÜKSAM Müdürü Şehnaz ALTUNAKAR ve davetliler katıldı.

DÜKSAM Müdürü Şehnaz ALTUNAKAR’ın anneler gününü kutlamasının ardında Foto No 21 Fotoğraf Derneği adına konuşan Helin PAÇAL, annelerin toplumun temel direği olduğunu ifade edere;  “ Dünya’da anneler olmasaydı insanlık olmazdı, gerçek sevgi ve merhamet görmek isteyenler annelerine bakmalıdır” şeklinde duygularını dile getirdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin oluşturduğu grup protesto’nun verdiği mini konserin ardından sahne alan Psikoterapist Ferhat ASLAN, annelerin anneler gününü kutlayarak; “ Anne mutlu değilse, yuva mutlu değil, yuva mutlu değilse toplum mutlu değildir. Mutlu bir annenin bağrında mutlu çocuklar yetişir” dedi.

Araştırmaların okuyanların daha çok şiddete başvurduğunu gösterdiğini belirten Aslan; “Aslında evlilikler gerçek kişiliği ortaya çıkarıyor. Ya siz sorunu çözeceksiniz, ya da sorun sizi çözecek. Evde erkek dikleştiğinde kadın, kadın dikleştiğinde ise erke dikleşmemelidir. Allah güçlü bir erkeği güçsüz bir kadını dövsün diye yaratmamıştır. Toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey nezakettir. Yumuşak dildir. Sert bir üslup kullanıldığında karşı taraf da savunmaya geçer. Bir davranışı çocuklara ne kadar yasaklarsanız çocuk o davranışına devam eder. Aranızda güven bağı yoksa ona tesir edemezsiniz ” dedi.

Daha sonra çocuğu Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören ve yılın annesi seçilen Rızkat ŞAHİN’e Nuray GÜL tarafından çiçek takdim edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU tarafından etkinliğe katkılarından dolayı Ferhat ASLAN’a plaket verildi.

Foto No 21 Fotoğraf Derneği tarafından konferans girişinde açılan fotoğraf sergisi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.