5. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI DİYARBAKIR’ DA YAPILDI
14.03.2017

5. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI DİYARBAKIR’ DA YAPILDI

5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Toplantısı 8 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır da yapıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Sabri MEDİŞOĞLU başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Daire Başkanları, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak İllerinin Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterleri, İl Halk Sağlığı Müdürleri, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürleri, İl Ambulans Servisi Başhekimleri, Diyarbakır’da bulunan Devlet Hastaneleri ve Özel Hastanelerin Yöneticileri katıldı.

Diyarbakır da yapılan 5. Bölge Askom toplantısına Dicle Üniversite Hastanelerini  temsilen Başhekim Prof. Dr Gökhan Kırbaş, Başhekim yardımcısı ve hastane Askom temsilcisi Doç Dr. Recep Dursun, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Velat Şen, Hastane Müdür Yardımcısı İsmail Karaman katıldı.

Başhekim Pof Dr Gökhan Kırbaş Dicle Üniversitesi Hastanelerindeki son yenilikler ile ilgili bilgi verirken, D.Ü. Hastaneleri adına Askom konuşmasını Doç. Dr. Recep Dursun yaptı.

Toplantıda, bölge içi ve bölge dışı sevklerin incelenmesi, helikopter-uçak ambulans hizmet dağılımı, tüm ambulans hareketleri ve hasta sevkleri, bölge acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesine yönelik konular görüşülerek, karara bağlandı.