15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma
18.07.2017

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinlikleri kapsamında ‘15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Günü Etkinliği’ düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah TOPRAK’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Yrd.Doç.Dr. Bedrettin KOLAÇ, “Türkiye Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi” konulu bir konferans verdi. Programa akademik ve idari personel katıldı.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah TOPRAK, açılış konuşmasında, “15 Temmuz günü dünya tarihine geçen bir darbeye karşı direniş örneği sergilemiştir. Bu direniş, darbeye kalkışma niyetindekilerin cesaretini kırmıştır.” dedi. Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Bedrettin KOLAÇ, “Türk milleti, Türk ve İslam tarihinde ilk kez 14 Mayıs 1950 tarihinde oy vererek 27 yıllık tek parti CHP iktidarını değiştirerek, Demokrat partiyi iktidara getirmiş, demokrasiyi kurmuştur.Türk milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, 15 Temmuz 2016’da tanklara karşı yürüyerek, 249 şehit vermiştir, Türk ve İslam tarihinde ilk kez bir darbeye karşı durarak milli iradeye sahip çıkmış, demokrasiyi kurtarmıştır.15 Temmuz FETÖ/PDY kalkışması, bir askeri darbe girişiminden çok, uluslararası emperyalist güçlerin Türkiye’yi işgal projesidir. 15 Temmuz, Türk halkının bu işgale ve komploya karşı gösterdiği direniş, diriliş ve onur günüdür.Allah, 15 Temmuz günü, elinde silah olanların kalbine korku verdi, elinde silah olmayanların kalbinden korkuyu kaldırdı. 15 Temmuz günü, dünya, inanılmaz bir vatanseverlik örneğine şahit oldu. Türk milletinin, Çanakkale ve İstiklal Savaşı döneminde gösterdiği kadim vatanseverlik kimliği 15 Temmuz günü tekrar görüldü” dedi.

Etkinlik Fotoğrafları...