Havacılık Yönetimi Bölümünü Tercih Etme Sebepleri
01.06.2018

Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Yüksekleri Hedefleyin!!!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunun 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Havacılık Yönetimi Lisans Programına 60 kontenjanlık öğrenci alınmasının uygun görüldüğünü duyurmaktan mutluluk duyarız.

Yüksekokulumuzun ilk kez öğrenci alımı yapacak olmasının başta Üniversitemiz, Diyarbakır’ımız olmak üzere Bölgemiz ve Ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Havacılık Yönetimi Bölümü Lisans Programında 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (Eşit Ağırlık, EA puan türü) ile alınacak 60 (Örgün) Öğrenci Kontenjanı 2018-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacaktır. Yüksekokulumuzda Eğitim-Öğretim Faaliyetleri; 2 Doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 3 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi Doktor, 6 Araştırma Görevlisi tarafından yürütülmektedir. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda Üniversitemizin diğer birimlerinden ve Havacılıkla ilgili Kurum ve Kuruluşlardan tecrübeli Teknik Personel Bölümümüzde ders verecektir.

Mezunlarımız Türk Hava Yolları A.O., Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM), Özel Havayolu İşletmeleri, Havaalanları, Havaalanı Yer Hizmeti İşletmeleri, İkram ve Kargo İşletmelerinde çalışabilmektedir.

Öğrenciler Kabin Hizmetleri (Hostes, Host), Operasyon, Kargo, Ramp Memuru, Şefi ya da Yöneticisi Olarak İnsan Kaynakları, Pazarlama, Muhasebe, Finansman, Uçuş Operasyon, Kalite, Emniyet Yönetimi gibi birçok işlevsel bölümlerde çalışabilecek nitelikte yetiştirilecektir.

Ayrıca YÖK 2018 yılında, Havacılık Yönetimi lisans mezunlarının, Kamu Kurum ve kuruluşlarının açmış olduğu sınavlarda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlarının başvurduğu yerlere başvuru yapabileceklerine ve İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler gibi birçok bölümün mezunlarına tanınan haklardan aynı şekilde yararlanabileceklerine ve Havacılık Yönetimi mezunlarını kurumların ihtiyaçları doğrultusunda kabul edebileceğine karar vermiştir.

Kıymetli Üniversite Adaylarına özellikle duyurmak isteriz ki;

·         Havacılık Alanına ilgi duyuyorsanız,

·         Yüksek ücretlerle çalışmak istiyorsanız,

·         Modern ve nezih iş ortamlarında çalışmak isterseniz,

·         Son teknolojik gelişme ve yeniliklere yatkınlığınız varsa,

·         Yabancı Dil ağırlıklı yerlerde çalışmak istiyorsanız,

·         İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi gibi bölümlerin Kamu ya da Özel iş imkanlarına sahip olmanın yanı sıra teknoloji çağında daha spesifik ve teknik bir alanda eğitim almak isterseniz,

·         Mezun olur olmaz iş sahibi olma niyetindeyseniz başvurularınızı bekliyoruz….

Sivil Havacılık Yüksekokulunun Amaç ve Hedefleri

Fakültemiz Havacılık Yönetimi Bölümü’nün amacı, Sivil Havacılık sektörü ve sektörde yer alan Kurum, Kuruluş ve otoritelerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan Kalifiye Elemanları Havacılık Ve Yönetim disiplini ile yetiştirerek sektöre hazır hale getirmektir. Bu doğrultuda, mezun olan öğrencilerimiz havacılık sektörünün ve bağlantılı sektörlerin tüm paydaşlarında istihdam edilebilme imkânına sahiptir.

Yüksekokulun Havacılık Yönetimi Bölümünde Eğitim-Öğretim Faaliyetleriyle hedeflenen, Sivil Hava Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren Hava Alanı ve Terminal İşletmeleri, Yer Hizmetleri Kuruluşları ve Hava Yolları ile diğer havacılık işletmelerine yönelik olarak, Yabancı Dil bilen, ileri teknoloji bilgisine sahip, kendini sürekli yenileyebilen, bu alanlarda günümüzdeki ve gelecekteki gereksinimleri karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde görev yapabilecek yönetici adayı elemanlar yetiştirmektir.

Programa Kayıt İçin Özel Koşul

Havacılık Yönetimi öğrencilerine ÖSYS Kılavuzunda Özel Koşul getirilmiştir. Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan Sağlık Kurulu Raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte üniversiteye vermeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca herhangi bir suç işlememesi gerektiği mezun olduktan sonra istihdam edilebilmeleri adına önemlidir. Adli sicil kaydını temiz tutmak emeklerinin boşa gitmemesi için şart olmaktadır.

Bölümde Host ve Hostes (Kabin Memuru) olabilmek için eğitim almayı isteyen adaylar için ise;

·         Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olması (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

·         Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olması (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

·         Sağlık durumu uçuşa elverişli olması (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

·         Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

İlgilenen herkese duyurulur….