ÇOCUK PSİKİYATRİSİNDE RANDEVUSUZ HİZMET VERİLİYOR
13.11.2017

ÇOCUK PSİKİYATRİSİNDE RANDEVUSUZ HİZMET VERİLİYOR

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinin Çocuk Psikiyatri bölümünde, 0-18 yaş aralığındaki çocuk ruh sağlığı değerlendiriliyor. Bölümde, koruyucu önlemlerin alındığını, tanı ve tedavi (terapi ve ilaç tedavisi) aşamalarının uygulandığını belirten Çocuk  Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Tuğba YÜKSEL, bölümleri ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Çocuk Psikiyatri polikliniğimizde sıklıkla dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, disleksi, otizm, kekemelik, okul fobisi, travma, davranış bozuklukları, alt ıslatma, konuşma geriliği, bilişsel gerilikler, kaygı bozuklukları vb. konularda randevusuz olarak psikiyatrik destek verilmektedir.”

YÜKSEL, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da  Çocuk psikiyatrisine ihtiyaç olduğunu, görüşmelerde dış paydaş kurumlarla ve personelleriyle yaptıkları görüşmelerde  dile getirildiğini vurgulayarak, “ Özellikle okullarımızda psikiyatristlik problemleri olan öğrencilerimizin il dışına sevk edilmeleri ve sonra ortaya çıkan yolculuk zorlukları, randevu alma, gidilen ilde konaklama ve tekrar,  tekrar kontrole gitmelerden dolayı derslerinin aksaması hem çocuğa hem de ailesine büyük sorun ve maddi külfet oluşturmaktadır.”dedi.