IEEE ÖĞRENCİ KOLU DEDAŞ İLE KONFERANS DÜZENLEDİ
11.03.2018

IEEE ÖĞRENCİ KOLU DEDAŞ İLE KONFERANS DÜZENLEDİ

Uluslararası elektrik-elektronik mühendis ve mühendis adaylarını kapsayan IEEE kulübünün Dicle Üniversitesi öğrenci kolu, geçtiğimiz günlerde tesis projeleri konusu adı altında DEDAŞ tesis ve proje mühendisleri ile bir konferans gerçekleştirdi.

Düzenlenen bu konferansta, elektriğin üretim safhasından tüketim aşamasına kadar gerçekleşen bütün adımlar mühendislerce anlatıldı. Şehir içi ve şehirlerarası elektrik şebeke ağlarının dağılımı, elektrik enerjisinin kullanım alanı ve bu enerjiye olan ihtiyaç-talep konuları üzerinde yoğunlaşıldı.

Konferans elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Mühendis adaylarına çeşitli önerilerde bulunan DEDAŞ proje ve tesis mühendisleri, sunumlarını soru-cevap bölümü ile sonlandırdı.