ÖĞRENCİLERE KARİYER VE İSTİHDAM KONUSUNDA BİLGİLER VERİLDİ
09.11.2017

ÖĞRENCİLERE KARİYER VE İSTİHDAM KONUSUNDA BİLGİLER VERİLDİ

“Güvenli Geleceğe Kayıtlı Kadınlar” projesi kapsamında yapılan seminerlerin bir diğer ayağı Mimarlık Fakültesi öğrencilerine verilen Kariyer ve İstihdam konusu ile devam etti.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen seminerde Proje Koordinasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ufuk BİRCAN, merkez hakkında bilgiler vererek, öğrencilerin kulüpler üzerinden proje yapabileceğini, aktif olarak faaliyetler, geziler, gözlemler ile aktif olabileceklerini belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Bahar BURTAN DOĞAN, kariyerin planlama ve yönetiminde neler yapılması gerektiğini belirterek, “Kariyerde ilk hedef insanın kendini tanımasıdır” diyerek, öğrencilere özgeçmiş (CV) hazırlanması, işverenle görüşürken dikkatli olunması gereken kurallar, mülakat ve meslek seçimi konusunda bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Saniye Şehnaz ALTUNAKAR da yaptığı sunumda liderlik konusunda bilgiler vererek, “ Bir işte mutlu olmak istiyorsanız önce kendinize uygun mesleği seçmeli ve yaptığınız işi sevmelisiniz” dedi.