ÜNİVERSİTEMİZDE BUTİK PASTACILIĞIN KALİTESİNİN ARTIRILMASI, TEMEL PASTACILIK EĞİTİMİ VERİLDİ
05.10.2017

ÜNİVERSİTEMİZDE BUTİK PASTACILIĞIN KALİTESİNİN ARTIRILMASI, TEMEL PASTACILIK EĞİTİMİ VERİLDİ

 

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile hazırlanan “Diyarbakır’da Butik Pastacılığın Kalitesinin Artırılması” isimli proje, 4-6 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, gelişmekte olan butik pastacılık uygulamalarının tanıtılması amaçlanmış olup, bununla birlikte; Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programının kapasitesinin güçlenmesi, yenilikçi bir donanım ve bakış açısına sahip olması, mesleki eğitim kurumlarının toplumla ve iş dünyası ile ilişkilerinin geliştirilmesi, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve istihdamdaki iş gücünün bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması projenin hedeflerindendir.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım Şeflerinden Pınar ARAN tarafından verilen eğitimde, 15 katılımcı yer aldı. Eğitim, Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun tam donanımlı mutfağında 3 gün/18 saat sürdü. Eğitimde pasta kekinin ve kremasının yapımı, ganajla pasta kaplama, şeker hamurundan figür ve çiçek yapımı konuları teorik ve uygulamalı olarak ele alındı.


Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
Orijinalini İndir
 
Bağlantılar Süreli Yayınlar
© 2012-2015 Dicle Üniversitesi.