ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ EĞİL’DE BUDAMA EĞİTİMİNDE
04.03.2017

ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ EĞİL’DE BUDAMA EĞİTİMİNDE

Eğil’de badem üretimi yapan çiftçilerle D.Ü. Ziraat Fakültesi öğrencileri Budama Eğitiminde bir araya geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğil İlçe Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona, badem üreticileri, ziraat mühendisleri ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri katıldı. Uygulamada Teorik ve pratik budama eğitimi verilerek bir üreticiye ait badem bahçesinde pratik yapıldı.

D.Ü. Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zafer Aktürk tarafından verilen eğitimde, budamanın amaçları, temel ilkeleri, teknikleri ve sık yapılan yanlışlar hakkında bilgi verildi. Çiftçilerimizin ilgi ile takip ettiği teorik eğitimden sonra ilçenin ileri gelen çiftçilerinden Mustafa Karakoç’un 70 dekarlık badem bahçesinde inceleme ve uygulama yapılarak verilen eğitim tamamlandı.

Eğitim sonunda badem bahçesi olan bir katılımcının “Budamada çok yanlışımız ve eksiğimiz varmış. Bu eğitimleri daha sık almamız lazım” diyerek, memnuniyetini ifade etmesi dikkat çekti. Öğrencilerin ise ileride hizmet verecekleri çiftçilerle ilk defa bir araya gelmenin heyecanını yaşadıkları gözlendi.

Eğitimi düzenleyen İlçe Müdürü Necip Suat Demirbaş ve personeli,   gösterdikleri örnek misafirperverlik ile öğrencilerin Eğil’den güzel bir izlenimle ayrılmasını sağladı. Eğitimle başlayan gün, Yapılan ikramlar, Peygamber türbelerinin ziyareti ve baraj gölünde yapılan tekne gezisi gibi sosyal aktiviteler ile tamamlandı.