ORGANİK TAVUKÇULUK TESİSLERİNİN AÇILIŞI YAPILDI
07.12.2017

ORGANİK TAVUKÇULUK TESİSLERİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Dicle Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü tarafından hazırlanan ve GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Organik Etlik Tavuk Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” ile faaliyete geçirilen tesislerin açılışı yapıldı. Açılışa rektörümüz sayın Prof. Dr. Talip GÜL, rektör yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hayrullah AKYILDIZ, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet AÇIKGÖZ,  Ekonomik Kalkınma ve Girişimcilik Genel Koordinatörü Sayın Dr. Nusret MUTLU, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Hasan MARAL, TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Sayın Hikmet GÜNEŞ ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Açılış töreninde Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü Başkanı ve Proje Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer DENLİ proje hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, projenin ilimiz ve bölgemiz hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Ziraat Fakültesinin yürüttüğü projelerin önemine değindi.

Prof. Dr. Talip GÜL törende GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekterliğime projeye desteklerinden dolayı katkılarından birer adet plaket takdim etti. Proje Kapsamında eğitim verilen kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Tören Organik Tavuk kümesi ve Organik Yem üretim tesisi ziyaretiyle son buldu.