TRT AKADEMİ ATÖLYE ÇALIŞMALARININ 10.’SU DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE DÜZENLENDİ
04.04.2019

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde TRT Akademi Atölye Çalışmalarının 10.’su Dicle Üniversitesinde düzenlendi. TRT yetkilileriyle öğrencileri bir araya getiren etkinlik, radyo ve televizyon uygulamaları alanında öğrencilere yeni bilgiler öğrenme fırsatı sundu.

Kurumsal bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşarak sektördeki öncü bir kuruluş olan TRT, Dicle Üniversitesi’nde geleceğin iletişimcileri ile buluştu. TRT Akademi etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesine konuk olan deneyimli yayıncılar, iki gün boyunca haberciliğin ilkeleri ve haber yazım teknikleri, Kurumsal İletişim, Marka Yönetimi ve Halkla İlişkiler alanlarında eğitimler vererek atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, TRT Medya Eğitim Koordinatörü Müdürü Ekrem ÖZDEMİR, TRT Bölge Müdürü Hamit YAZ, TRT GAP Diyarbakır Radyo Müdürü Fatih YILMAZ, rektör yardımcıları, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin ÖZÇELİK, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, üniversitede TRT Akademinin böyle bir çalışma yapmasının öğrenciler için bir fırsat olduğunu söyledi. TRT'nin birikimi, tecrübesi ve bilgisini öğrencilerin bizzat yaşayacağını belirten GÜL, öğrencilerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit YAZ da TRT Kurumu olarak Diyarbakır’da 33 yıllık, TRT GAP Radyosunun ise 60 yıllık geçmişe sahip köklü bir kurum olduğunu dile getirerek, üniversitede gerçekleştirdikleri programın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. YAZ, bu imkânların her zaman gerçekleşmediğini aktararak, iki gün süren programdan öğrencilerin etkin bir şekilde faydalanmalarını istedi.

TRT Medya Eğitim Koordinatörü Müdürü ve TRT Akademi Editör Yardımcısı Ekrem ÖZDEMİR ise akademi dünyası ile medya profesyonelleri arasında bir köprü olan TRT Akademide, iletişim eğitimi alan öğrencileri yakından ilgilendiren "Geleceğin İletişimcileri Yarışması" hakkında sunum yaptı.

ÖZDEMİR, TRT Akademi'nin okul misyonunun yeniden hayat bulmuş şekillerinden biri olduğunu kaydederek, TRT'nin bir okul olduğunu vurguladı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin ÖZÇELİK ve TRT GAP Diyarbakır Radyo Müdürü Fatih YILMAZ’ın da konuşmalarının ardından TRT Haber Diyarbakır Müdürü Hamdullah AVCI, haberciliğin ilkeleri ve yazım teknikleri hakkında sunum yaptı.

Konuşmaların ardından TRT GAP Diyarbakır Radyosu, Rektör Prof. Dr. GÜL'ü ve Dicle Üniversitesi öğrencilerini radyo yayınına aldı.

Atölye Çalışmalarının ikinci gününde ise TRT Kurumsal İletişim Direktörü Berna KÜREKÇİ ŞENDİR, “Kurumsal İletişim” ve “Marka Yönetimi ve Halkla İlişkiler” konularında eğitim verdi.

İki gün boyunca Dicle Üniversitesi’nden TRT GAP Radyo frekansları canlı yayın gerçekleştirerek, Dicle Üniversitesinin çeşitli fakültelerinden akademisyenlerle söyleşiler yapıldı.