İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 97. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
12.03.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY’u anma dolayısıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Programa Diyarbakır AK Parti Milletvekili Ebubekir BAL, Diyarbakır Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan YAYLA, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali ATİLLA, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer KOÇ  ile ilimizin üst düzey protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali GÜZELOĞLU, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programda, Anaokulu öğrencisi Elvin Demir'in İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması büyük beğeni kazandı.

Öğrenciler tarafından düzenlenen "Mehmet Akif ERSOY’un Hayatı" konulu tiyatro oyununun ardından Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından gerçekleştirilen, günün anlam ve önemine ilişkin ezgilerin yer aldığı müzik dinletisiyle program son buldu.