ÜNİVERSİTEMİZDE TSE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TETKİK SÜRECİ TAMAMLANDI
30.05.2019

ÜNİVERSİTEMİZDE TSE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TETKİK SÜRECİ TAMAMLANDI

Üniversitemize yönelik TS EN ISO 9001:2015 KYS kapsamında 5 kişilik TSE uzmanları tarafından 21-23 Mayıs 2019 tarihleri arasında  gerçekleştirilen saha ziyaretleri sonucunda üniversitemizde KYS'nin kurumsallaşması bağlamında yapılan çalışmalar tetkik edilmiş olup bu tetkikler neticesinde elde edilen bulgular üniversitemizde geniş katılımın sağlandığı kapanış toplantısında ele alındı.

Toplantıda söz alan TSE uzmanları yaptıkları saha ziyaretleri kapsamında tespit ettikleri hususlarla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda Üniversitemiz adına söz alan Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, TSE adına tetkiki gerçekleştiren uzmanlara teşekkür ederek, Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü olarak üniversitemizin etkin ve kalıcı bir Kalite Yönetim Sistemine kavuşması için daha çok çalışacaklarını belirtti.

Bu konuda Üniversitemiz Kalite Komisyonu çalışma grupları, Kalite Geliştirme Koordinatörlüğümüz çalışma grupları ve Birim Kalite Komisyonlarının eşgüdüm halinde çalışarak üniversitemizi Kalite Güvence Sistemine en kısa zamanda kavuşturacaklarını dile getirdi. Toplantıda Ekip Lideri Lütfiye BERBER, üniversitemiz üst yönetiminin KYS’ye olan destekleri, Koordinatörlüğümüzün KYS’ni geliştirme konusundaki kararlı duruşu, üniversitemizde KYS’nin kurumsallaşacağına olan inancını belirterek, tetkik süresince, üniversitemizin gösterdiği misafirperverlik nedeniylede teşekkür etti. TSE ekibinin hazırlamış olduğu  tetkik raporu taraflarca imza altına alınarak tetkik süreci tamamlandı.