10. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİMİ VERİLDİ
03.10.2017

10. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİMİ VERİLDİ

Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) tarafından ‘10. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi Programı’ düzenlendi. Diş Hekimliği Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve 10 gün sürecek eğitimlere 40 kişi katıldı.

Eğitimde teorik olarak deney hayvanlarının yetiştirilmesi, üretimi, biyokimyası, anatomisi, fizyolojisi, hastalıkları, anestezi, etik kurallar, yürürlükteki mevzuat, laboratuvar işletmesi, iş sağlığı, araştırma planlama ve biyoistatistik dersleri veriliyor. Eğitimler toplamda 80 saat sürecek.

“Laboratuvar Hayvanları Ünitelerinde Güvenlik” adlı bir sunum yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın KETANİ,  düzenlenen bu sertifika eğitim programındaki temel amacın; katılımcılara kurs sonunda hayvanlar üzerinde gerekli teorik ve pratik yeterli bilgiyi aktararak deneysel çalışmalar yapabilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak olduğunu söyledi.

10 gün sürecek sertifika eğitim programı sonunda kursiyerlere tüm Türkiye'de hatta Dünya'nın birçok ülkesinde geçerli olan bir sertifika verilecek.