MİMARLIK FAKÜLTESİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE FİKİR ATÖLYESİNDE BULUŞTU
05.11.2018

Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümü, proje dersi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Ali Sabaz ve Peyzaj Mimarı Gülay Kutlu ile bir fikir atölyesi gerçekleştirdi. Proje konusu olarak verilen Suriçi bölgesinde yer alan Anzele suyu ve çevresinin cazibe merkezi haline getirilmesi çalışmaları, öğrenciler tarafından yaptıkları projelerle aktarıldı. Anzele ve çevresel dokusunu iyileştirme, bu suretle Diyarbakır’ı Turizmde marka şehir haline getirmek ve yine aynı projede Suriçi trafik sorununa çözüm getirme önerileri ile bilinen iş insanı Hikmet Baran’da fikir atölyesine konuk olarak katılıp fikirlerini öğrencilerle paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Ali Sabaz, bu proje kapsamında bir araya gelerek tarihi değerlerimizi ortaya çıkarmak adına yapılan bu fikir atölyesinin öğrencilerle birlikte yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Belediyenin Mimarlık Fakültesi’nin oluşturacağı bu tür projelere çok olumlu baktığını ve uygun olması durumunda bir uygulama projesini hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Konu ile ilgili karşılıklı fikirlerin tartışıldığı bu atölye çalışmasının devamlılığını önemsediklerini belirten Sabaz, mimarlığın şehirlerin imarında önemli bir ivme olduğunu vurguladı.