BASKI RESİM SERGİSİ
19.04.2017

BASKI RESİM SERGİSİ

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü, Resim İş Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu  ''MONO  TYPING'' isimli baskı resim sergisi açıldı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sanat galerisinde açılan sergiye akademisyenler, ögrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Serginin Açılışında konuşan Öğr.Gör. Samet AYDIN, Baskı resim sergisinde  76  çalışmanın yer aldığını belirterek, baskı resim  çeşitli araç ve malzeme kullanarak doğrudan veya kalıplar yolu ile kağıda veya benzeri malzeme üzerine sanatçı tarafından yapılıp basılan resimlere , baskı resim dendiğini belirterek bu tekniğin modern zamanda oluşan bir akım olduğunu söyledi.

Baskı Resim Sergisi 17-28 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine açık olacak.