KARİYER PLANLAMA SÜRECİNDE KENDİNİ TANIMA SEMİNERİ
09.05.2019

KARİYER PLANLAMA SÜRECİNDE KENDİNİ TANIMA SEMİNERİ

Çermik Anadolu Lisesinden Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezine teknik gezi düzenlendi.

Kariyer Merkezi tarafından koordine edilen gezi programında öğrencilere üniversitemizin tanıtımı yapılarak Kariyer Planlama Sürecinde Kendini Tanıma semineri düzenlendi.Ayrıca Kariyer Merkezimizin işlevinden, üniversite öğrencilerimize sunmuş olduğumuz imkânlara da değinildi.

Seminere büyük ilgi gösteren öğrenciler özellikle tercih dönemlerinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, doğru tercih nasıl yapılmalı, mesleklerin tanıtımı gibi konularda sorular sorarak bilgi sahibi oldular.

Seminerde kişinin kariyerindeki mesleğinin kişinin özellikleriyle nasıl ilgili olduğu, Kendini tanıma süreçleri ve kişisel gelişimin önemine değinilerek; Atalet, Psikolojik Bariyerler ve Zaman Yönetimi gibi konularda anlatıldı.