MEDLINE Complete ve Sociology Source Ultimate Deneme Veritabanı Kullanıma Açıldı
24.04.2019

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar. Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

İçeriğinde;

·         2.300’e yakın tam metin dergi

·         5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı

·         1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği

Sociology Source Ultimate

Kuzey Amerika, Afrika, Asya, Okyanusya, Avrupa ve Latin Amerika kaynaklı yüzlerce uluslararası tam metin dergi ile sosyoloji ve ilgili tüm diğer alanlara küresel bakış açısı getiren Sociology Source Ultimate, içerdiği tam metin ve hakemli tam metin dergi sayısı ve kapsamıyla, sosyoloji disiplini için hazırlanmış dünya çapındaki en kapsamlı veri tabanıdır. Geniş bir konu yelpazesine sahip bu otorite kaynak, insan davranış ve etkileşiminin tüm yönlerini detaylı bir şekilde inceleyerek, akademisyenlere ve araştırmacılara eşsiz bir bilgi kaynağı sunmaktadır. Ayrıca, kendi alanlarındaki en çok alıntılanan, en etkili yazarlardan oluşan 26.000'den fazla yazar profili içermektedir.

İçeriğinde;

1.070’ten fazla aktif tam metin dergi