Erasmus Staj Hareketliliği Sonuçları (Tekzip)
10.11.2016

2016 / 2017 akademik yılı staj hareketliliği başvuruları sonuçlanmıştır. Başvuru sonuçlarını ve asil-yedek listelerine ulaşmak için tıklayınız. Listelerin belirlenmesinde, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından üniversitemize ayrılan bütçe esas alınmıştır. Puanlama yapılırken aşağıdaki hususlar dikkate alınarak, adayların Erasmus sıralama puanları hesaplanmıştır:

·     Yazılı sınavın %75'i ve sözlü sınavın da %25'i alınarak yabancı dil puanları hesaplanmıştır,

·     İkinci aşamada ise adayların genel not ortalamalarının %55'i ve yabancı dil puanlarının da %45'i alınarak Erasmus sıralama puanları hesaplanmıştır. Erasmus sıralama puanı hesaplanırken de daha önceki akademik dönemlerde Erasmus Programından faydalanan öğrencilerimizden 10 puan düşülmüştür.

Hesaplamalar sonucunda ilk 25 aday asil listede yer almış ve yurtdışına çıkmaya hak kazanmıştır. Ayrıca yabancı dil sınav puanları 60 altında olan adaylar başarısız sayılarak elenmiştir. Yedek ve asil listede bulunmayan adaylar kontenjan dışı olarak belirlenmiştir ve kontenjan dışı olan adaylarla da yedek listedeki adaylardan sonra sıra gelmesi halinde iletişim kurulacaktır.

Asil listede bulunan adayların ilk aşamada dikkat etmesi gereken hususlar;

·       Program kapsamında, gideceğiniz ülke fark etmeksizin 2 ay hibelendirme yapılacaktır. 2 aydan fazla kalmak isteyen adayların kendi imkanları ile daha uzun süre kalma hakkı bulunmaktadır.

·         Staj tarihlerinizi, akademik takvimdeki ders programlarınıza göre belirleyebilirsiniz.

·   Ancak stajlarınızı en geç 30.06.2017 tarihinde başlatmalı ve 30.09.2017 tarihinde tamamlamış olmalısınız (belirtilen tarihler hibesiz süreler için de geçerlidir).

·     Kabul belgesi sağlayacağınız kurumun kendi alanınızla ilgili olmasına dikkat ediniz. Yapılacak kontroller sonrası staj yeriniz uygun bulunmaz ise staj yerinizi değiştirmeniz gerekecektir ve bunun için ek süre tanınmayacaktır.

·        Staj yerinizi Erasmus Koordinatörlüğünün web sayfasındaki staj yeri tekliflerinden size uygun olan bir kurumu tercih edip iletişime geçerek talebinizi iletebilirsiniz veya kendi imkanlarınızla bulacağınız uygun bir stajyeri belirleyebilirsiniz.

·         Belirlediğiniz staj yerinden ilk aşama olarak alacağınız kabul belgelerinizi 09.12.2016 Türkiye Saati ile saat 16.00'ya kadar Erasmus Koordinatörlüğüne bildirmeniz gerekmektedir (İlk aşamada kabul belgelerinizin taranmış halinin mail olarak gelmesi yeterlidir. Kabul belgenizin orijinali ile istenen diğer belgelerinizin tamamını daha sonra karşı kurumdan talep edebilirsiniz). Bu tarihe kadar kabul belgesini teslim etmeyen asil adayların yerine sırası ile yedek listeden seçimler yapılacaktır. Kabul belgesinde mutlaka kabul edildiğiniz tarihler ve isminiz yer almalı ayrıca belgeniz kurumun antetli kağıdına yazılmış olmalıdır.

Yedek listedeki adaylar ise;

·         Asil listedeki adayların 09.12.2016 tarihine kadar kabul belgesi teslim etmemesi veya feragat etmeleri halinde puanlama sıraları ile Erasmus Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirileceklerdir.

·         Yedek adaylar için de bir tarih belirlenip o tarihe kadar kabul belgelerini teslim etmeleri istenecektir, bu tarih adaylara mail yolu ile duyurulacaktır.

·         Yedek ve kontenjan dışı olan adaylardan sıralama puanına bakılmaksızın isteyen adaylar hibesiz olarak programdan faydalanma şansları bulunmaktadır.

Bu ilan tebligat niteliğinde olup adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

Seçim Sonuçları