PROJE DÖNGÜ YÖNETİMİ (PCM) EĞİTİMİ
09.05.2019

PROJE DÖNGÜ YÖNETİMİ  (PCM) EĞİTİMİ

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 5 gün süren PCM eğitimi gerçekleştirildi. 25 saat süren eğitime proje fikri olan öğrencilerin yanısıra akademik ve idari personellerde katılım gösterdi.

25 kişiden oluşan eğitim 5 grup halinde atölye çalışmaları ile devam etti. Çekişmeli ve bir o kadarda heyecanlı geçen eğitim her gruptan seçilen bir takım lideri( koordinatör) ve bir sözcüyle birlikte gruplar geliştirilen proje fikirlerinin sunumlarını gerçekleştirdi. Grup dinamiği ve takım çalışmalarının öneminin ortaya çıktığı eğitimde çeşitli öğretici hareketlendiricilerle beyin fırtınası yaratılmış bireylerin ve grupların motivasyonu sağlandı.

Eğitimde proje, proje metni, proje fişi ve proje döngüsü kavramlarını tanımaları, projenin yapısına uygun sorun, paydaş, hedef ve strateji analiz yöntemlerini tanıyarak sorun, paydaş/lar, hedef ve strateji analizi yapabilmeleri, projelerin mantıksal çerçeve yaklaşımını kavramaları, Projenin göstergeleri ve doğrulama kaynaklarını kuralına uygun olarak hazırlayabilmeleri, Proje bütçesini gerekçeleri ile birlikte hazırlama becerisi kazanmaları, Proje başvuru formları ve eklerini kuralına uygun olarak doğru bir şekilde oluşturabilmeleri, projede sürdürülebilirlik, izleme ve değerlendirme vb. adımlar ele alındı. Eğitim sonunda hibe veren kurumlar ve hibe programları hakkında bilgiler verildi.