ÜNİVERSİTEMİZ HASTANELERİ’NDEN “TEDAVİYİ UZAKTA ARAMAYIN” KAMPANYASI
16.08.2017

ÜNİVERSİTEMİZ HASTANELERİ’NDEN “TEDAVİYİ UZAKTA ARAMAYIN” KAMPANYASI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği “Tedaviyi Uzakta Aramayın” sloganıyla kampanya başlattı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği tarafından başlatılan kampanya Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri ile başladı.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında pek bilgi sahibi değiller ya da hastanelerimiz hakkında kötü bir algı içindeler. Bu nedenle hastane yönetimi olarak hastanemiz hakkında doğru bilgilendirme yapmak, hastaların yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları ortadan kaldırmak ve ülke ekonomisine ciddi bir yük getiren hasta göçünü önlemek amacıyla "Tedaviyi Uzaklarda Aramayın" sloganıyla bir kampanya başlattık. Kampanyamız için hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında detaylı bilgilerin olduğu afişler ve billboardlar hazırladık” dedi.

Sağlık Turizminden sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep DURSUN ise bölgemizde yaşayan vatandaşları hastanelerimizde yürütülen faaliyetler konusunda bilgilendirmek amacıyla bölge illerinin valileri ve belediye başkanlarıyla görüştüklerini, tüm görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, ziyaret ettikleri vali ve belediye başkanlarının ellerinden gelen tüm katkıları sağlayacaklarını ifade ettiklerini söyledi.