Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Tarihçe                             :

Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 2007-2008 öğretim yılından beri eğitim vermektedir. Üniversitemize Çermik Meslek Yüksekokulunda Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Bulunmaktadır.

Programın İçeriği            :

Programın amacı, ülkemizin finansal sistemi içinde büyük yer tutan bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde çalışacak, nitelikli “Meslek Elemanı” yetiştirmektir.

Bankacılık ve Sigortacılık programı, ön lisans düzeyinde, iki yıl süreli, teorik ve işyeri uygulamasına dayalı pratik eğitim vermektedir. Eğitim dili Türkçedir. Programa 55 öğrenci alınmaktadır.

Öğrencilerimiz, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programı başarılı bir şekilde tamamlayıp, program yeterliliklerini sağladığında, Ön Lisans derecesine sahip olur.

İki yıllık ön lisans öğretimini başarı ile tamamlayanlar, isterlerse Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girip başarılı olurlarsa, kendi alanlarına uygun, dört yıllık lisans programlarına kayıt yaptırabilirler. Ayrıca, sınavsız olarak Açık Öğretim Fakültesi’nin üçüncü sınıfına kayıt yaptırarak, öğrenimlerine lisans düzeyinde devam edebilirler.

İstihdam Olanakları       :

Mezunlarımızın çalışabilecekleri iş alanları;

ü Bankaların genel müdürlükleri, bölge müdürlükleri ve şubeleri,

ü Sigorta şirketlerinin genel müdürlükleri ve bölge müdürlükleri,

ü Sigorta şirketlerinin pazarlama kanalları olan, sigorta acenteliği ve sigorta broker ofisleri,

ü Bireysel emeklilik şirketlerinin genel müdürlükleri ve bölge müdürlükleri,

ü Sigorta Eksper ofisleri,

ü Para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren aracı kurum, Leasing ve Factoring firmalarıdır.

Ayrıca yasal mevzuatın koşullarını yerine getirerek Sigorta Acenteliği ve Sigorta Eksperliği yapabilmektedirler.