Yabancı Diller Yüksek Okulu
Yönetim

Müdür V. - Yrd.Doc.Dr. Faruk GÖKÇE

1975 yılında doğdu. Lisans eğitimini 1996 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Yüksek lisans derecesini, 2000 yılında Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili bilim dalında aldı. Doktorasını 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili bilim dalında tamamladı. 2001-2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi ve Doktor olarak görev yaptıktan sonra 2008 yılında Dicle Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Gramerleşme Teorisi ve Türkçe Fiil Birleşmeleri (2013) ve Genetik Dil Bilime Giriş (2015) adlı iki kitabı bulunan Gökçe, çeşitli tarihlerde İngiltere (Manchester), Polonya (Krakow) ve Moğolistan’da (Ulanbator) misafir öğretim üyesi ve araştırmacı sıfatıyla görev yaptı.

Müdür Yardımcısı V. - Okt.Hasan ATSIZ

1984 yılında doğdu. 2008 yılında Dicle Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde lisans öğrenimini tamamladı. 2008-2009 eğitim öğretim yılı Güz döneminde Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. 2009 Şubat itibariyle Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Okutmanı olarak başladı. Halen bu görevini yürütmekle birlikte Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Programları ve Öğretimi ile İngiliz Dili ve Eğitimi alanlarında Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Müdür Yardımcısı V. - Okt.Kadri NAZLI

1984 yılında doğdu. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans öğrenimini tamamladı. 2007 yılı Şubat ayı itibariyle Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Okutmanı olarak göreve başladı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı programından Yüksek Lisans derecesini aldı. 2013’te başladığı Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde doktora programına devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.