Veteriner Fakültesi
Hayvan Sağlığı Ekonomisi AD
Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Ankara Üniversitesi bünyesinde 1965 yılında kurulmuştur. 2009 yılında Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde kurulan Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak 1 profesör ve 1 Yrd. Doç. Dr. bulunmaktadır.
Anabilim Dalı’nda Kırsal Ekonomik Kalkınma, Hayvancılık İşletmelerinde Planlama ve Proje Hazırlama, Hayvancılığa Dayalı Sanayi İşletmeciliği, Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim ve Hayvan Sağlığı Ekonomisi alanlarında çalışmalar sürdürülmektedir. Bunun yanı sıra hayvancılıkla ilgili olarak düzenlenen çeşitli kongre ve sempozyumların bilim danışmanlığı yapılmaktadır.

Anabilim Dalında; hayvancılık işletmelerinde karlılık ve verimliliğin tespitine yönelik ekonometrik çalışmalar yanında çeşitli hayvan hastalıklarından meydana gelen ekonomik kayıplar ve hastalık kontrol programlarının maliyet-fayda analizleri konuları çalışılmaktadır.

Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanlığı Akademik Kadrosu

Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanlığı

Unvanı,Adı ve Soyadı