KARİYER MERKEZİ TARAFINDAN CAREER TALK’S ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


29.04.2021


         KARİYER MERKEZİ TARAFINDAN CAREER TALK’S ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından Nisan ayı içerisinde farklı tarihlerde Career Talk’s başlıklı 7 adet kariyer sohbeti gerçekleştirildi. Birbirinden renkli konuşmacılarıyla gerçekleşen kariyer sohbetlerinin moderatörlüğü Kariyer Merkezi Müdürü  Doç.Dr. Işık Yeşim Erdamar ile Kariyer Merkezi İş/Meslek ve Kariyer Danışmanı Abdullatif Tuncay tarafından gerçekleştirilmiştir.

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezimiz tarafından öğrencilerimizin farklı sektör ve iş alanlarını keşfetmesi, bilinçli tercihler yapması ve iş ve staj bulma /iş hayatına hazırlık süreçlerinde gerekli donanımları edinmeleri için yıl boyunca çeşitli kariyer etkinlikleri düzenlenmektedir.

Öğrencilerin profesyonel hayata geçişlerini kolaylaştırmak, mezun olacakları programlara uygun sektör ve kuruluşları tanıtmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerle ayrıca öğrencilere yeni ufuklar açmak ve geleceğe yönelik öngörü yeteneklerinin gelişimlerine katkı sunmak amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen CAREER TALK’s etkinlikleri Prova mülakatları, Özgeçmiş değerlendirme oturumları ve Soru – cevap oturumlarıyla çok etkili ve eğlenceli bir hale getirilerek katılımcıların ilgi ve alakalarını artırmıştır.

Böylelikle kariyer planlama sürecinde olan üniversite öğrencilerine alanında uzman kişilerin tecrübelerini aktararak bir motivasyon süreci oluşturulmaya çalışılmıştır.

Career Talk’s 1 etkinliğine Girişimci ve İnovatif Genç İş İnsanı Olmak başlıklı kariyer sohbetine USA MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı  Ayhan Özmekik katılmıştır.

Career Talk’s 2 etkinliğine Kişisel Liderlik ve Yenilenme başlıklı kariyer sohbetine Eğitmen/Sosyal Girişimci  Bilal Zemin katılmıştır.

Career Talk’s 3 etkinliğine Kariyerimin Kontrolü Bende başlığıyla Türkiye MİGROS İnsan Kaynakları Müdürü  Koray Özdemir katılım sağlamıştır.

Career Talk’s 4 etkinliğine Farkında mısın? Başlığıyla 1.Sınıf Emniyet Müdürü /Polis Başmüfettişi Ahmet Sula katılım sağlamıştır.

Career Talk’s 5 etkinliğine Gençlik Fırsatları İle Değişimin Kendisi Ol başlığıyla Abdullah Gül Üniversitesinden Avrupa Gençlik Komisyonu Eğitmeni Öğretim Görevlisi  Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç katılım sağlamıştır.

Career Talk’s 6 etkinliğine Kariyer.Net ile Staj 101 başlığıyla Kariyer.Net Kariyer Danışmanı  Tuba Karadağ İyokur katılım sağlamıştır.

Career Talk’s 7 etkinliğine İnfografik CV Hazırlama ve Yetkinlik Bazlı Mülakat başlığıyla TED Diyarbakır Koleji İnsan Kaynakları Müdürü Pelin Bilen katılım sağlamıştır.

Ayrıca Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi ile TÜRKSAT iş birliğiyle TÜRKSAT Kariyer Söyleşileri başlığıyla kariyer sohbeti gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe konuşmacı olarak TÜRKSAT Genel Müdürü  Hasan Hüseyin Ertok ile TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcıları Metin Çavuşoğlu ve Dr. Süleyman Demirel katılım sağlamıştır.

 

 


Fotoğraf Galerisi