DIŞ İLİŞKİLER OFİSİMİZ RUSYA VE ENDONEZYA ÜNİVERSİTELERİ İLE ONLİNE TOPLANTIDA BULUŞTU

Dış İlişkiler Ofisimiz, 04.06.2020 tarihinde ikili protokollerimizin, Erasmus ve Mevlana anlaşmalarımızın da bulunduğu  Vladimir State Universitesinin  (Rusya) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “ The Role of Technology and Management on the Mitigation of Learning and Academic Process on Higher Education on the Pandemic Covid-19 ” konulu online seminere davetli olarak çağrıldı. Endonezya’dan  Institut Teknologi Bandung  ve  Binus University  kurumlarının da davetli olduğu toplantıda Covid-19 salgınının yükseköğretime etkileri ve katılımcı üniversitelerin virüse karşı yürütmüş olduğu online imkanlar ve yönetim süreçleri masaya yatırıldı. Dış İlişkiler Ofisimizi temsilen Ofis Başkanı Doç. Dr. Faruk GÖKÇE, Erasmus+ Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan EKMEN ve Öğr. Gör. Cihad GÜNDÜZ; üniversitemizde salgın süresince yürütülen uzaktan öğretim uygulamalarını, alınan önlemleri, Dicle Üniversitesinin ve Türk yükseköğretiminin salgınla mücadele politakalarını katılımcılarla paylaştı.

100’ün üzerinde dinleyicinin de yer aldığı toplantıda ayrıca Rusya Vladimir State Üniversitesinden Prof. Dr. Natalia Filimonava, Prof. Dr. Pavel ZAKHAROV, Endonezya Institut Teknologi’den Prof. Dr. Achmad Imam, Binus University’den Prof. Dr. Ford Lumban GAOL, konuşmalarında Covid-19 sürecinde uzaktan eğitim sistemlerinin yönetimi, etkileri ve gelecekte oynayacağı rol üzerine durdular.