DİCLE ÜNİVERSİTESİ ENDONEZYA’DA

Dicle Üniversitesi, Institut Teknologi Sepuluh Nopember Indonesia (ITS) tarafından 17-24 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Staff Mobility Nov 2019” programına Türkiye’den davetli tek üniversite olarak katıldı. Üniversitemizi, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi H. Rumeysa Küçüköner temsil etti.

Programda, katılımcı üniversiteler kendilerini tanıtma imkanı bulmuş ve “Trends in Mobility: Asian & Non Asian Perspective” ve “Consortium & Partnership, Information System, Mobility Activities” isimli çalıştaylar kapsamında üniversiteler bazında uluslararası işbirliği programları görüşülmüştür.

Üniversitemiz, “Partnership with Indonesian Universities” çalıştayı çerçevesinde de Endonezya’nın pek çok farklı bölgesinden, International Bali Institute of Tourism, Soegijapranata Catholic University, Politeknik Piksi Ganesha, Universitas Syiah Kuala, Tribhuwana Tunggadewi University, Semarang University, Universitas Internasional Semen Indonesia, Pakuan University üniversiteleriyle geleceğe yönelik işbirlikleri için çeşitli seviyede anlaşma görüşmeleri yapmıştır.

Staff Mobility Nov 2019” çerçevesinde ayrıca “Let’s Study Abroad Fair 2019” fuarı gerçekleştirilmiştir. Bu fuarda, Endonezya’nın seçkin üniversitelerinden çeşitli seviyelerden yüzlerce öğrenci, yurtdışında Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve kısa süreli değişim programları hakkında bilgi almıştır. Dicle Üniversitesi de bu fuara katılmış ve Avrupa ile Asya’nın birleşim noktasında olmasından ve hayat şartlarının Avrupa’ya kıyasla daha uygun olmasından dolayı katılan öğrenciler tarafından oldukça rağbet görmüştür.

Program kapsamında ayrıca ITS Rektör Yardımcısı Dr. Eng. Ir. Ahmad Rusdiansyah, katılımcı üniversiteleri ağırlamış ve ileriye yönelik işbirlikleri hakkında birebir görüşmeler yapmıştır. Üniversitemiz de bu görüşmede Asya üniversiteleriyle işbirliğine yönelik artan ilgisinden özellikle bahsetmiş ve Dr. Rusdiansyah da ITS ve Dicle Üniversitesi arasında her seviyede işbirliğine açık olduklarını ifade etmiştir.