DİCLE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİNDEN ROMANYA ÜNİVERSİTELERİNE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan Ekmen ve Dış İlişkiler Ofisi Personeli Öğr. Gör. Cihad Gündüz, Romanya’nın çeşitli üniversitelerine işbirliği ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Targu Mureş şehrinde bulunan Dimitrie Cantemir University ve George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology Üniversiteleri ziyaret edildi. Görüşmelerde ikili protokollerin ve Erasmus+ anlaşmalarının etkin bir şekilde hayata geçirilmesi, öğrenci ve personel değişimlerinin etkin şekilde sağlanması konusunda mutabakata varıldı. Hareketlilik kapsamında George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Angela Borda ve Dimitrie Cantemir University Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mihai Voda ile görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantılar sonrası güncellenen anlaşmaların kapsamının genişletilmesi kararlaştırıldı.

Programın diğer günlerinde Arad şehrinde bulunan Vasile Goldiş Western University of Arad Erasmus+ Koordinatörlüğüne ziyarette bulunuldu ve Erasmus+ kapsamında yapılacak faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve ikili anlaşmaların genişletilmesi konusunda mutabakata varıldı. Görüşmeler sonrasında, Erasmus+ programı kapsamında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Son olarak Erasmus Personel Haftası düzenleyen Universitatea Constantin Brâncuşi din Targu-Jiu Üniversitesinin programına katılım sağlandı. Program kapsamında iki üniversite arasında Erasmus+ ve Mevlana anlaşmaları imzalandı. Programa Hindistan, Yunanistan, Ukrayna ve Almanya’dan katılan diğer üniversite temsilcileriyle iletişime geçilip Erasmus+ ve Mevlana programları kapsamında ikili anlaşma imzalanması için mütabakata varıldı ve ilk imzalar atıldı.