2022-2023 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Üniversite Yerleştirme Sonuçları

15.04.2022


           2022 / 2023 akademik yılı için seçilen öğrencilerin yerleştirildiği üniversite listesi duyuru ekinde bulunmaktadır.

                05.04.2022 tarihinde yapılan toplantıda belirlenen tarihe kadar tercih formunu göndermeyen öğrencilerimiz yerleştirilememiştir. Bu sebeple bu öğrencilerimiz, yurt dışındaki üniversitelere başvuru aşamasına geçemeyecektir.

                Gidiş dönemini “Güz” veya “Güz ve Bahar” dönemi olarak tercih eden öğrencilerimizin isimleri 18.04.2022 tarihine kadar gitmek istedikleri üniversitelere bildirilecektir. 20.05.2022 tarihinden itibaren öğrencilerimizin ilgili üniversitelere başvuru işlemlerini tamamlamaları beklenmektedir. Üniversitelere başvuru işlemleri öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Bu sebeple ilgili üniversitelerin son başvuru tarihine kadar istenen bütün başvuru formlarının ve diğer bütün belgelerin talep edilen şekilde (e-posta, online başvuru, taranmış belge gönderimi, fax, posta vs)  gidilecek kuruma gönderilmesi gerekmektedir. Bu süreç ile ilgili detaylı bilgi tercih edilen üniversitelerin Erasmus Koordinatörlüğü web sayfalarında bulunabilir. Gidilecek kurumların eğitime ara vermesi, eğitimi uzaktan veya hibrit şekilde yapması mümkün olabilmektedir. Üniversitelerin pandemi dönemindeki eğitim sistemlerinin araştırılması konusundaki sorumluluk öğrencilerimize aittir. Bu ve benzeri sebeplerle öğrencilerimizin gidilecek kurum tarafından kabul edilememesi durumunda başka bir kuruma başvuru yapılabilmesi üniversitelerin başvuru dönemi ve kontenjan durumuna göre mümkün olabilecektir.

                “Bahar” dönemini tercih eden öğrencilerimizin işlemleri Eylül ayında başlayacak olup isimleri bildirildikten sonra öğrencilerimizin gitmek istedikleri kuruma başvuru işlemlerini başlatması gerekmektedir. Önümüzdeki akademik dönemin başlaması itibari ile bu öğrencilerimizin Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

                 Öğrencilerimizin tamamı 1 dönem hibe almak üzere seçilmiştir. Ancak bütçenin uygun olması durumunda bu öğrencilerimizin Erasmus dönemlerinin tamamı da hibelendirilebilecektir. Bu durumla ilgili bilginin netleşmesi için kesin bir tarih bulunmamaktadır.

                Yedek listede olup listeye giren öğrenciler ise hibesiz olarak seçilmiş olup program bütçesinin uygun olması durumunda bu öğrencilerimize de hibe aktarımı gerçekleştirilebilecektir.

                Bu duyuru tebligat niteliğinde olup adaylara ayrıca bilgilendirme yapılmayacaktır.

 
Lütfen yapılan bilgilendirme ve duyuruları ilerleyen süreçlerde sorun yaşamamak adına dikkatle takip ediniz. 


Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
Tercihler-İlanİndir