2023-2024 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SINAV DUYURUSU

24.03.2023


Sevgili Öğrenciler Merhaba, Sınavla ilgili olarak aşağıda yer alan maddeleri dikkatlice okuyunuz:

  1. 2022-2023 Bahar Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği Sınavı 28.03.2023 Salı günü saat 12.00 ile 13.00 (60 dakika) arasında on-line olarak (ALMS sistemi üzerinden) yapılacaktır. Saat 13.00 itibariyle sistem kapanacak, sınava giriş yapılamayacak ve sınavda olanların sınavları sistem tarafından sonlandırılacaktır (Örneğin 12.30 itibari ile sınava giriş yapan bir adayın sınavı tamamlaması için 30 dakika süresi olacaktır. Bu nedenle sınavı tamamlayabileceğinizi düşündüğünüz makul bir sürede sınava giriş yapmalısınız).
  2. ALMS’ye kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Erasmus Öğrenim Hareketliliği” dersi adı altında yer alan “Erasmus Öğrenim Hareketliliği Sınavı 2023” yazılı olan sınava gireceksiniz. Dicle ALMS giriş için: https://dicle.almscloud.com/Account/LoginBefore
  3. Sınav esnasında, işaretleseniz de boş bıraksanız da geçtiğiniz soruya geri dönüş olmayacaktır. Önceki soru veya sorulara dönemeyeceksiniz.
  4. Sınava 3 giriş hakkınız bulanmaktadır. Bu hakları kasıtlı olarak kesinlikle kullanmayınız. Bu giriş hakları, sistemden kopma gibi istenmeyen durumlar için verilmiştir. Sistemden istemeyerek kopmanız halinde sınav süresi içerisinde sınava tekrar girip devam edebilirsiniz. Ayrıca sınavınız bitmeden “sınavı bitir” butonuna asla tıklamayınız, aksi takdirde sınava tekrar giremezsiniz!! Sınavınız bittikten sonra da “sınavı bitir” butonuna tıklamadan da sayfayı kapatırsanız sınavınız değerlendirilemeyecektir.
  5. Web tarayıcının yenile butonu (F5) kullanılmamalıdır. Ayrıca tarayıcı üzerinden ileri ve geri tuşlarına basılmamalıdır. Web tarayıcısı ve internet sağlayıcı cihaz kapatılmamalıdır. Sınav için aynı anda birden fazla oturum açılmamalıdır. Tarayıcınızda başka sekme ya da farklı bir tarayıcı açmayınız. Teknik aksaklığın en aza indirgenmesi ve konforunuz için sınava telefon ile değil bilgisayar ile giriş yapmanızı tavsiye ederiz.
  6. Sınav süresince sorun yaşamamanız için sınava gireceğiniz bilgisayarın düzgün çalıştığından emin olunuz ve internet bağlantılarınızı önceden kontrol ediniz. Size verilen giriş haklarınızı yaşanabileceğiniz teknik problemler olasılığına göre dikkatlice kullanınız.  Yaşayabileceğiniz bağlantı kesintisi ve benzeri teknik sorunlar kendi sorumluluğunuzdadır.
  7. ALMS Sistemi Google Chrome Web tarayıcısı ile uyumludur. Bu nedenle daha sağlıklı bir sınav deneyimi için Chrome'un son sürümünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Yine de firefox ya da safari kullanmanız mümkündür.
  8. Sınava giriş yapmadan önce cihazınızın tarih ve saatinin doğru olduğundan emin olunuz. Sınav başladıktan sonra tarih ve saat ayarlarını kesinlikle değiştirmeyiniz. Bu tür değişiklikler sınav hareketlerinizde belirlenebilmekte ve sınav ile ilgili sorun yaşadığınızda aleyhinize değerlendirilecektir.
  9. Sınav esnasında sorun yaşarsanız ALMS Sistemi içerisinde sağ üst tarafta “İletişime Geç” bölümünden ya da diğer iletişim kanallarını kullanarak sınavı gerçekleştiren kurum ile iletişime geçiniz.
  10. Sınav 50 sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Bu nedenle tüm soruları cevaplandırmanız yararınıza olacaktır.
  11. Sınavdaki bütün hareketleriniz (kaçıncı soruya cevap verdiğiniz, ekran görüntüsü alıp almadığınız, yeni bir sekme veya sayfa açıp açmadığınız, hangi soruya kaç saniyede cevap verdiğiniz) kayıt altına (loglara) alınmaktadır. Şüpheli durumlarda bunlar incelenmektedir ve kopya çektiği anlaşılan öğrenciler hakkında 28388 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri uyarınca Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezası verilebilmektedir. Ayrıca sınava farklı IP adreslerinden eş zamanlı bağlantı yapıldığı veya aynı IP adresinin farklı öğrencilerin sistemlerine girdiği tespit edildiği anda ilgili öğrencinin/öğrencilerin sınavı iptal edilerek yasal işlem başlatılacaktır.
  12. 60 Puan barajını geçen öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği için 80 puan barajı), on-line olarak yapılacak mülakata davet edilecektir. Her öğrencinin mülakat günü ve saati farklı olacak ve bununla ilgili duyuru ve katılım linki Erasmus Koordinatörlüğü web sayfasında yayınlanacaktır.

 

                                                                                        BAŞARILAR DİLERİZ

ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ