REKTÖR GÜL; “EN İYİ 6 HASTANE İÇERİSİNDE YER ALIYORUZ”

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri İkinci Genel Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Talip GÜL Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda birinci Genel Kurul Toplantısında alınan kararlarlarla ilgili yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Yeni çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda yapılan Genel Kurul Toplantısına Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk ALUÇLU ve Genel Kurul üyeleri katıldı.

“ En iyi 6 hastane içerisinde yer alıyoruz.”

Toplantının açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, yönetim olarak hastaneye önem verdiklerini belirterek;  ” Hastanelerimizin iki işlevi vardır. Birinci işlevi eğitim, ikinci işlevi de hastalara hizmettir. Yaklaşık 1,5 yıldır yönetimdeyiz. Hastanelerimiz bu bir buçuk yıl içerisinde çok şeyler başardı. Yeni üniteler, yeni ameliyathaneler açıldı ve yeni ameliyatlar yapılmaya başlandı. Ülkemiz genelindeki hastanelerde ve üniversite hastanelerinde ne hizmet veriliyorsa hastanelerimizde de o hizmetlerin tümü veriliyor. Hizmet açısından, finansman açısından Türkiye’de en iyi 6 hastane içersindeyiz. Ülke genelinde 44 üniversite, devlete borcu nedeniyle finansman sıkıntısı çekiyor. Çok şükür biz bu konuda iyi durumdayız.  Buda ekibimizin hizmet ve gayretiyle gerçekleşmiştir.  Gayemiz ve çabamız bölgenin referans hastanesi olan hastanelerimizi en iyi seviyeye getirmektir. Bu başarılı çalışmalarından dolayı hastane yönetimine ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

“TSE   2015 belgesini aldık.”

Toplantıda gündem ile ilgili konuşma yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU ise üst yönetimin çalışmaları kapsamında idari, mali ve teknik çalışmalar ile 2017 yılı içerisinde yapılan ve  2018 yılı içerisinde yapılacak olan  projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Hastaneler Başmüdürü Uzman Yaşar ASLAN da hastane yönetiminin yaptığı çalışmalar hakkında sinevizyon eşliğinde detaylı bilgiler sundu. Genel Kurul Toplantısı sorular ve çözüm önerileri ile sona erdi.