VETERİNER FAKÜLTESİNİN PROJESİ ARAŞTIRMA PROGRAMINDA KABUL EDİLDİ

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalının da dahil olduğu "SARS-CoV-2 (COVID-19) Spike (S) Antijenine Karşı Kendiliğinden Amplifiye Olabilen mRNA Aşısının Geliştirilmesi" isimli proje "Korona Virüse Yönelik Aşı ve İlaç Geliştirilmesi" isimli stratejik hedefe yönelik araştırma programında kabul edildi.

"Korona Virüse Yönelik Aşı ve İlaç Geliştirilmesi" isimli stratejik hedefe yönelik araştırma programında Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme Ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) Araştırma Programı Yöneticisi Kuruluş, TÜBİTAK-MAM Araştırma Programı Yürütücüsü  Kuruluş olarak görev alırken, Selçuk Üniversitesi de Yürütücü  Kuruluş olarak görev almakta.

TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu’nda Covid-19 salgınına neden olan Sars-Cov-2’ye yönelik olarak Türkiye’de devam eden protein ve DNA temelli aşı çalışmaları arasında bulunan, Üniversitemizin de dahil olduğu RNA temelli bu proje için belirlenen stratejik hedef süresi 6 aydır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisine yönelik ilaç geliştirme çalışmalarıyla ilgili haziranda müjdeli haberlerinin olabileceğini belirtti.

TÜBİTAK koordinasyonunda Covid-19'un tedavisine yönelik oluşturulan Covid-19 Türkiye Platformu'nda yapılan aşı ve ilaç çalışmaları ve bu sürecin yönetilmesiyle ilgili son bilgileri Gebze yerleşkesindeki Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü'nde basın mensuplarıyla paylaştı.

Türkiye'de şu anda TÜBİTAK koordinasyonunda 17 proje yürütüldüğünü aktaran Mandal, bu projelerde 29'u üniversiteler, 8'i özel sektör ve 9'u da kamu Ar-Ge merkezleri olmak üzere 46 kuruluşun çalıştığını söyledi.