ÜNİVERSİTELER, TERCİH FUARINDA DİCLE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BULUŞTU

Artı Tercih Üniversite Tercih Fuarı Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kültür ve Kongre merkezinde 25’e yakın üniversitenin katılımı ile gerçekleşen fuarda, öğrenci adayları için standlar kuruldu, üniversitelerin tanıtımları yapıldı.

'Üniversite Tercih Fuarı'nda binlerce öğrenci uzman rehberler eşliğinde standları gezerek üniversitelerin imkânları ve eğitim koşulları konusunda bilgi aldı. Öğrenciler, üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkânına da sahip oldu. Fuarda ayrıca eğitim uzmanları tarafından düzenlenen seminerler ile doğru tercih, meslek seçimi ve kariyer planlama konularında da bilgilendirmeler yapıldı. Adaylara geleceğin mesleklerine yönelik tavsiyelerde bulunuldu.

Dicle Üniversitesi birimleri de fuara etkin bir katılım gösterdi. Üniversite, Fakülte ve kulüp stantlarının yanı sıra Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü gibi bölümler de öğretim üyeleri düzeyinde stantlarında bölüm faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.