SULTAN I. KILIÇARSLAN’IN MEZAR YERİ TESPİT İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Anadolu Selçuklu Devleti’nin muktedir hükümdarlarından Sultan I. Kılıçarslan’ın mezarı tarihi kayıtlara göre Silvan’da bulunmaktadır. Ancak tarihi verilere rağmen Sultan I. Kılıçarslan’ın mezar yeri belli değildir.

Anadolu Selçuklu Devleti’nin büyümesinde ve I. Haçlı Seferinde Haçlılara karşı destansı mücadele verilmesinde müstesna bir yere sahip olan Sultan Kılıçarslan’ın Silvan’daki mezar yerinin tespiti büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Sultan I. Kılıçarslan’ın mezar yerinin tespiti için bir komisyon kuruldu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TANYILDIZ’ın başkanlığındaki komisyonda Prof. Dr. İrfan YILDIZ, Doç. Dr. Oktay BOZAN, Doç. Dr. Aytaç ÇOŞKUN ve Dr. Öğr. Üyesi M. Salih ERPOLAT yer almaktadır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ ve komisyon üyeleri 01/10/2020 tarihinde Silvan’a ziyarette bulundu. Silvan Meslek Yüksel Okulu ve Silvan Kaymakamlığı ziyaret edildikten sonra Sultan I. Kılıçarslan’ın mezar yerinin tespiti için çalışmalara başlandı. Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ’un da bizzat iştirak ettiği çalışmada Silvan’daki tarihi mezarlıklar gezilerek, mezarların kitabeleri incelendi.

Sultan 1.Kılıçarslan TRT HABER i