REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. TALİP GÜL, ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMINA KATILDI

Ziya Gökalp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Oryantasyon Eğitimi Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL’ün katılımlarıyla gerçekleşti. Konferans salonunda Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray TOPAL, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, akademisyenler ve 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerin hazır bulunduğu programda ilgili mevzuat, öğrenci sorumlulukları, aktiviteler gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektör GÜL, tüm öğrencilere başarılar dileyerek, Üniversiteye giden her öğrencinin meslek sahibi olmak için eğitim kalitesini üst seviyeye çıkarması gerektiğini, eğitim ve öğretim süresince tek görevlerinin ders çalışmak olduğunu söyledi.

“Üniversite dönemi, sizleri gerçek hayata hazırlama anlamında önemli bir süreç. Eğitim hayatınızın sonunda size verilecek olan diplomalar sizi bir meslek sahibi yapacaktır ama daha önemlisi sizlerin vizyon sahibi, topluma yön veren bireyler, bilim adamı olarak yetişmenizi sağlayacaktır” diyen GÜL, öğrencilere eğitim zamanlarını çok iyi geçirmelerini, verimli ve planlı çalışmalarını tavsiye ederek, CV’lerini zenginleştirmeleri gerektiğini, disiplinli eğitim sürecinin önemini vurguladı. “Zaman, insana verilmiş en büyük nimet ve en değerli hazinedir. Geçen zamanı geri getiremezsiniz. Sizler zaman harcadığınız çalışma düzeninizi planlı, programlı, disiplinli ve dolu işlerle harcamalısınız. O zaman başarıyı elde eder iyi bir yere gelebilirsiniz” diyen GÜL, öğrencilere Dicle Üniversitesinin sosyal yapısı, yönetmelikler, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler, değişim programları konusunda bilgiler verdi.

Program gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile sona erdi. Rektör GÜL, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinin alt katında bulunan öğrenci yemekhanesini de gezerek, öğrencilerle sohbet etti.