PROF. DR. TALİP GÜL, DİCLE YABAN HAYVANI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
PROF. DR.  TALİP GÜL, DİCLE YABAN HAYVANI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

PROF. DR.  TALİP GÜL, DİCLE YABAN HAYVANI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Dicle Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortak yürütülen proje kapsamında kırk dönüm arazi üzerinde, bin iki yüz metrekare kapalı alana inşa edilen Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete hazır geldi. Merkezin bünyesinde ameliyathaneleri, radyoloji birimi ve yaralı yaban hayvanları rehabilitasyon birimleri bulunmaktadır. Türkiye’de altıncı merkez olan Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi yaban hayatının korunması ve kurtarılmasında hayati bir rol icra edecek.

Prof. Dr. Talip GÜL merkezin son durumunu yerinde inceledi. Ziyarete Malatya- Doğa Koruma ve Milli Parklar XV. Bölge Müdürü Abdullah KOÇ da eşlik etti. Bölge Müdürü konu ile ilgili Rektör Prof. Dr. Talip GÜL’e bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. GÜL, Dicle Üniversitesinin doğanın ve yaban hayatının korunmasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en önemli merkezlerinden biri olacak olan Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini Dicle Üniversitesine ve Diyarbakır’a kazandırdıklarını ve bu merkezin çok önemli bir işlev icra edeceğini vurguladı. İncelemelere, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof.Dr. M. Aydın KETANİ, Diyarbakır Doğa Koruma ve Mili Parklar İl Şube Müdürü Erdal SEVEN, Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr.Semih ALTAN ve kurum yetkilileri katıldı.