ÖĞRETMENLER İÇİN KÜLTÜREL MİRAS EĞİTİMİ

Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen “Öğretmenler İçin Kültürel Miras Eğitimi” Programı 4-5 Ocak 2020 tarihlerinde Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’nin alanında uzman öğretim üyelerinin, gönüllü proje eğitmenleri olarak görev aldığı program kapsamında; Diyarbakır’ın sosyo kültürel yapısı, tarihi, coğrafyası, arkeolojik zenginliği ve mimari mirası konusunda öğretmenlere temel bilgiler sunuldu. Prof. Dr. Neslihan DALKILIÇ “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı”, “Geleneksel Diyarbakır Evleri, Köşkleri ve Bağ Evleri”; Doç. Dr. Oktay BOZAN “Diyarbakır’ın Sosyo Kültürel Yapısı”, Dr. Öğr. Üyesi Derya ÇAKIR AYDIN “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Belgelenmesi: Diyarbakır’ın Tarihi Sesleri”, Prof. Dr. Sabri KARADOĞAN “Diyarbakır Havzasının Coğrafi Özellikleri”, Prof. Dr. İrfan YILDIZ “Diyarbakır’ın Sanat Tarihi Potansiyeli; Amida Höyüğü ve Artuklu Sarayının önemi”, Doç. Dr. Aytaç COŞKUN “Diyarbakır’ın Arkeolojik Alanları ve Zerzevan Kalesi” konularında temel bilgileri öğretmenlere aktardılar.

Öğretmenler İçin Kültürel Miras Eğitimi, programını başarıyla tamamlayan öğretmenlere Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ’nin katılım belgelerini vermesiyle sona erdi.