ÖĞRENCİLER ORGAN BAĞIŞI VE ORGAN NAKLİ AKTİVİTELERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Organ Bağışı bilincinin artırılması amacıyla her yıl 3-9 Kasım günleri arasında yapılan Organ Bağışı Haftası nedeniyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Sosyal Komitesi tarafından, Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Sağlıkta Farkındalık Eğitimi " eğitimi verildi.

Eğitimde öğrencileri bilgilendiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU “organ bağışının yeterli düzeye ulaşamaması nedeniyle canlıdan nakil oranı yüzde 80'lere çıkmaktadır. Yani Ülkemizde organ nakillerinin yüzde 80’ i canlıdan, yüzde 20’si de kadavradan yapılmaktadır. Bu konuda vatandaşların duyarlı olması için organ bağışı bilincinin geliştirilmesi gerekir” dedi. Daha sonra Doç. Dr. Yaşar YILDIRIM, Doç. Dr. M. Veysi BAHADIR öğrencilere sunum yaptı.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin ATLI tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU’na ve katılımcılara plaket takdimi ile program sona erdi.