MALAYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. DR. VANNAJAN SANGHİRAN LEE, ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Teknik Bilimler MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nün davetlisi olarak, Malezya Kuala Lumpur’da bulunan ve dünya üniversiteleri sıralamasında 70. sırada yer alan Malaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vannajan Sanghiran LEE, Üniversitemizi ziyaret etti.

Üniversitemizde “Bağlanma ilişkisinin geliştirilmesinde uygun esneklik ve serbest bağlanma enerjisini kullanarak bilgisayar destekli protein tasarımından öğrenilen dersler konusunda Hesaplamalı Kimya, Teorik Fizik, Biomoleküler Malzeme tasarımı gibi geniş bir spektrumda etkileri bulunan çalışmalarını, Üniversitemizin akademisyenleri ile paylaştı.

Kimya, Fizik, Biyoloji, Eczacılık, Veterinerlik bölümlerinden ve Teknik Bilimler MYO ‘dan  katılan akademisyenlerden oluşan geniş bir izleyici kitlesi ile gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte Dr. LEE, çalışmaları kapsamında, Protein dinamiklerinin daha iyi anlaşılabilmesi için geliştirmekte oldukları yeni algoritmalardan, HIV virüsünü bloklamak üzere tasarlanmış yeni antikor proteinlerin üretimine varan önemli gelişmeleri meslektaşları ile paylaştı.