KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 1. GÖZETİM TETKİKİ YAPILDI

TS EN ISO 9001: 2015 KYS belgesi sahibi Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 1.Gözetim Tetkiki yapıldı.

27- 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen tetkikin Açılış Toplantısı Koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında online olarak gerçekleştirildi. 28 Temmuz Salı günü saat 09.00’da başlayan toplantıya TSE Tetkik Heyet Başkanı Baş Tetkikçi Mehmet Ali GÖKSEL, TSE Tetkik Heyeti üyeleri İsmet TİTİZ ve Tolga ÖZTEKİN, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Üniversitemiz Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan BAYINDIR, Senato üyeleri, Kalite Komisyonu üyeleri ve birimlerin kalite temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. TANRIVERDİ Dicle Üniversitesinin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemine dâhil olmasının birinci yılının dolması sebebiyle TSE tarafından gerçekleştirilen 1. Gözetim Tetkikinin hem Üniversitemizin güçlü ve zayıf yönlerinin ortaya çıkarılmasına hem de Üniversitemizde yürütülen kalite faaliyetlerinin ileriye taşınmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.  TSE Tetkik Heyeti Başkanı Baş Tetkikçi Mehmet Ali GÖKSEL ise konuşmasında Kalite Yönetim Sisteminin üretim ve hizmet sektöründe işleri belli bir standarda kavuşturan ve kolaylaştıran bir sistem olduğuna dikkat çekerken tetkikler sırasında gözlemciler tarafından yapılan değerlendirmelerin sistemin daha sağlıklı ilerleyebilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Açılış Toplantısının ardından TSE Tetkik Heyeti sondajlama usulüyle sahada tetkik faaliyetlerine başladı. Pandemi süreci ve zaman darlığı sebebiyle ilçelerde yer alan Üniversitemiz birimlerinden Bismil, Çermik, Ergani ve Silvan MYO’ları da TSE Tetkikçisi Tolga ÖZTEKİN tarafından 29 Temmuz Çarşamba günü online olarak yapılan bir toplantıyla tetkik edildi.

1. Gözetim Tetkikinin Kapanış Toplantısı ise 29 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00’da yapıldı. Prof. Dr. TANRIVERDİ toplantıda Üniversitemizdeki kalite faaliyetlerini bir üst noktaya taşınması için dış ve iç tetkikleri bir fırsat olarak nitelendirdi. TSE tarafından yapılan bu son tetkikle Üniversitemizin yeni bir motivasyon ile kalite yolculuğuna devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. TANRIVERDİ “bize bu katkıyı sunan saygıdeğer TSE Tetkik Heyeti üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kalite Geliştirme Koordinatörü BAYINDIR, TSE uzmanlarının üniversitemizde yaptıkları tetkik ve bulgularının KYS'nin üniversitemizde kurumsallaşmasına ışık tutacağını belirterek kendilerine teşekkür etti. Toplantı TSE Tetkik Heyeti üyeleri tarafından yapılan genel değerlendirmenin ardından sona erdi.