KABAKLI GÖLETİ ÇEVRESİNDE PRATİK EĞİTİM UYGULAMASI

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri, üniversite kampüs alanındaki Kabaklı Göleti’ne teknik gezi düzenledi. Gerçekleşen teknik geziye Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep KARAKAŞ, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Ayhan KAYA, Dr. Öğr. Üyesi Musa BÜYÜK, Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir TÜRK, Öğr.Gör. Ahmet ÇELİK, Öğr. Gör. Derya ISSI EKİNCİ, Öğr. Gör. Abdulhaluk YILMAZ, Öğr. Gör. Muhammed ÖNER, Öğr. Gör. Reyhan YERLİKAYA ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep KARAKAŞ öncelikle ekoloji ve çevre hakkında öğrencilere genel bilgiler verip sulak alanların yaban hayatı için olan önemini vurguladı. Yakın bir zamana kadar pek çok canlı türünü barındıran göletin hem su kalitesindeki hem de çevresindeki kirliliğe bağlı olarak oluşan tablonun iyileştirilmesi için farkındalık yaratmamız gerektiğini belirtti. Bu bağlamda Rektörlüğümüz ile koordineli olarak çalışılacağını ve göletin rehabilite edilmesi için ve doğaseverlerin hizmetine sunulması için faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. Öğretim elemanları ve öğrenciler doğa ve atık konusundaki anlatımlar eşliğinde göletin çevresinde doğaya zarar verici atıkları toplayarak pratik uygulama yaptılar.