HATTAT HÂMİD AYTAÇ SEMPOZYUMU ONLİNE OLARAK BAŞLADI

Geleneksel İslam Sanatları ve Hat Sanatının son yüzyıldaki en büyük ismi, son büyük temsilcisi ve “Harflerin bestekarı”  Diyarbakırlı Hattat Hâmid AYTAÇ Sempozyumu online olarak başladı.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi’nin öncülüğünde Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerlerden biri olan Hattat Hâmid Aytaç yâd edilecek. Sempozyum çok değerli konu ve konuklarla 16-18 Ekim tarihlerinde online düzenlenecek.

Sempozyumun açılış töreninde Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZCOŞAR ve Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ünal KOÇ açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmalarını ardından ilk oturum gerçekleşti.

3 gün sürecek ve toplamda 17 oturumda gerçekleşecek olan sempozyumda birçok üniversiteden katılımcı sunumlar gerçekleştirecek.